Ilse Berghmans

25
  • tweebander

WIE

Ik ben Ilse Berghmans, ik ben 49 jaar en woon als Belgische samen met mijn man in de Haagse binnenstad. Sinds kort hebben we een heerlijk vakantiehuis in Perugia, een prachtige stad in het Italiaanse Umbria. Vóór ik aan mijn vliegcarrière begon heb ik altviool gestudeerd aan de conservatoria van Brussel en Rotterdam. Tot Corona toesloeg ben ik als professioneel musicus blijven optreden. Naast het vliegen heb ik aan de Rotterdamse Erasmusuniversiteit rechten gestudeerd en ben in 2012 afgestudeerd met een master staats- en bestuursrecht. In 2002 ben ik begonnen bij KLM en ik werk aan boord als tweebander. In de nasleep van 9/11 werd mijn jaarcontract niet verlengd. Al vroeg in mijn carrière werd ik geconfronteerd met de noodzaak van een vakbond die opkomt voor ieders rechten, een vakbond waar alle functies goed vertegenwoordigd worden.

WAT

In 2019 heb ik gereageerd op de oproep om de online Helpdesk van FNV Cabine te komen versterken, dat doe ik nog steeds met veel plezier. Sinds enige tijd ben ik daarnaast algemeen bestuurslid in het dagelijks bestuur. Als bestuurslid ben ik samen met de andere bestuursleden met de meest uiteenlopende taken bezig. Geen dag is hetzelfde of voorspelbaar en dat maakt het zo leuk. Ik werk voor en achter de schermen bij onze online Helpdesk, ik ben lid van de cao- onderhandelingsdelegatie en ik denk mee over pensioenen. Verder zet ik me in voor internationaal vakbondswerk en het werk van de Nationale Adviescommissie Cabinelucht.

WAAROM

Mijn juridische achtergrond helpt mij om mij in te zetten voor de belangen van onze leden, niet enkel op collectief maar ook op individueel niveau. Onlangs heb ik bij FNV een aanvullende opleiding afgerond om collega’s bij te kunnen staan die vastlopen tijdens hun re-integratietraject of om andere redenen persoonlijke begeleiding nodig hebben. Als je niet voor mij stemt, zet dan je stem in op een andere kandidaat van FNV Cabine. Wij zijn een vakbond die verandering niet uit de weg gaat en die zaken echt durft aan te pakken. Denk aan je toekomst en zorg dat je er in deze roerige en onzekere tijden niet alleen voor staat. 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief