Annewies Jonker

22
  • tweebander

WIE

Ik ben 42 jaar en woonachtig in Almere. Na mijn HBO-studie ben ik gaan werken als communicatieadviseur in de bouwwereld. Eigenlijk wilde ik meteen gaan vliegen maar helaas stonden er bij KLM geen vacatures open. Twee jaar later was er gelukkig wel behoefte aan nieuwe mensen en nu mag ik alweer 16 jaar de wereld over vliegen. Sinds 2019 ben ik tweebander. Ik vlieg deeltijd, ben getrouwd en heb een dochter van 11 en een zoon van 8. Beiden doen aan hockey dus ik ben vaak supporter maar vooral taxichauffeur. Daarnaast ski ik graag met mijn gezin op een indoorbaan en natuurlijk in de Alpen. 

WAT

Op de basisschool van mijn kinderen zit ik in een stuurgroep voor ouderparticipatie. Sinds enige tijd werk ik bij de online Helpdesk van FNV Cabine. Ik zet mij graag in voor mijn vliegende collega’s, van voltijd tot deeltijd, van senior purser tot éénbander. 

WAAROM

Met mijn soms kritische blik en mijn gevoel voor humor zal ik mij inspannen om mijn collega’s te vertegenwoordigen. Ik zal me hard maken voor het behoud van onze arbeidsvoorwaarden, die steeds meer onder druk komen te staan. Daarbij zal ik de realiteit niet uit het oog verliezen, KLM moet immers toekomstbestendig kunnen blijven. Een solide KLM is in ons aller belang. 

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief