Tim van Aerschot

18
  • purser

WIE

Ik ben 44 jaar oud en kom uit het plaatsje Werchter in België. Na een paar jaar in Antwerpen te hebben gewoond, ben ik recent voor de liefde naar Nederland verhuisd. Ik heb drie jaar geleden mijn Nederlandse vriend Rob leren kennen en ondertussen wonen we samen in Rijswijk. Wat reistijd in 18 jaar niet voor elkaar kreeg, lukte hem in 1 jaar!

Voor KLM heb ik een jaar politieke en sociale wetenschappen gestudeerd en de studie opnameleiding en regie-assistentie gevolgd. Ik ben gaan vliegen bij Sabena, de Belgische nationale maatschappij. Na twee jaar heb ik de stap naar KLM gezet. Gelukkig net op tijd, want een maand later ging Sabena failliet.

WAT

Ik werk sinds 2001 bij KLM, 17 jaar als éénbander, 1 jaar als tweebander en nu mijn derde jaar als purser. Na jarenlang lid te zijn en vele vergaderingen van FNV Cabine te hebben bijgewoond, live en online, weet ik zeker van dat wij bij FNV Cabine een heel goed team hebben. Een team dat er samen voor gaat om het beste te kunnen bereiken voor het gehele korps. Ik heb door de jaren heen heel wat ervaring opgedaan, onder andere als cargo-in-cabin coördinator.

WAAROM

Ik wil bijdragen aan een gezond bedrijf dat kan groeien, waar onze collega’s beloond worden naar hun werk. Ik heb van dichtbij gezien hoe, mede door de enorm machtige vakbond, Sabena als de één na oudste maatschappij ter wereld ter ziele is gegaan. Dat was toch wel erg jammer en dat is een van de redenen dat ik me nu ook bij FNV Cabine wil inzetten. Dus geen vakbond die alleen de hakken in het zand zet en vasthoudt aan wat ooit was, maar één die meedenkt aan de toekomst en samen met het bedrijf een mooie balans vindt tussen geven en nemen. Dat is voor mij FNV Cabine!

Zelf heb ik alle huidige stappen doorlopen bij het bedrijf als 1-, 2-, en 4-bander. Door mijn ervaring in deze posities aan boord en kan ik me goed verplaatsen in de noden van de verschillende collega’s. Ik herken de knelpunten, maar ook de vooroordelen die er helaas tussen de groepen zijn. Maar net zoals aan boord, gaan we het ook in de medezeggenschap als één team doen. Kun jij je vinden in mijn verhaal, stem dan op mij!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief