Ruud Horevoorts

13
  • éénbander

WIE

Ik ben 38 jaar oud en inmiddels ruim 10 in dienst als 100% éénbander. Eén jaar lang ben ik vrijwillig gedetacheerd geweest bij KLC. Het is een buitenkans geweest om een jaar lang met de KLC collega’s mee te mogen draaien, één waar ik geen spijt van heb! Toen ik in 2008 na mijn opleiding aan de kunstacademie (muziek) naar Rotterdam verhuisde, heb ik een paar jaar op kantoor bij ABN AMRO gewerkt. In zo’n kantooromgeving voelde ik me erg opgesloten en met mijn overstap naar KLM ging letterlijk de wereld voor me open!

WAT

Bij FNV Cabine hebben we een online Helpdesk waar alle leden terecht kunnen met hun vragen over KLM, de cao en ons werk. Ik maak al jarenlang deel uit van dit team en door mijn rol als helpdeskmedewerker begrijp ik de zorgen van collega’s uit verschillende functies. Iedere functie komt met zijn eigen dynamiek. Als éénbander (zolang er lange CA53-reizen zijn is het mijn ambitie om zo lang mogelijk éénbander te blijven) vind ik het echter ook van belang dat juist mijn functie voldoende vertegenwoordigd wordt binnen de medezeggenschap..

WAAROM

We hebben één van de mooiste beroepen die er bestaan en ook in de huidige veranderde tijd voel ik me nog steeds bevoorrecht dat ik dit werk mag en kan doen. Wel zie ik dat er steeds meer druk komt te staan op onze arbeidsvoorwaarden. Mijn jaar bij KLC heeft me onze arbeidsvoorwaarden en mogelijkheden bij KLM alleen maar meer doen waarderen. Het is belangrijk om onze arbeidsvoorwaarden niet voor lief te nemen en om scherp te blijven. Ik wil mijn steentje daaraan bijdragen door me verkiesbaar te stellen voor de groepscommissie. Kernwoorden die mij omschrijven: harde werker, stille kracht, zorgzaam, dialoog, advocaat van de duivel en sarcastisch. Spreekt mijn verhaal je aan, stem dan op mij!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief