Marijke Poortvliet

8
  • senior purser

WIE

Ik ben 56 jaar, woon in Amstelveen en heb twee heerlijke, volwassen dochters die inmiddels niet meer thuis wonen. Mijn dochters vinden mij soms een ‘bemoeial’ en dat klopt ook wel een beetje. Dat komt me ook goed van pas bij mijn werk aan boord én in de groepscommissie. 

Samen een team vormen en samen onze passagiers de diensten verlenen die zij verwachten: als senior purser ga ik er nog steeds met heel mijn hart en ziel voor.

WAT

Al meer dan 10 jaar behartig ik jullie belangen in de Hodaco, sinds een aantal jaar zit ik ook in de Cabin Safety Commissie. Als nooit tevoren ervaren we allen het belang van een deugdelijk hotel, een goede kamer, goede voorzieningen en een optimale rust. Medezeggenschap is een groot goed en ik zie dat we ook daadwerkelijk invloed kunnen uitoefenen op wat er intern speelt. Het wordt ons door allerlei factoren zeker niet makkelijk gemaakt! Gezondheidsprotocollen, restricties op de bestemming: COVID-19 staat vooralsnog met stip op 1 waar het gaat om invloed op ons werk. Redenen te over om onze arbeidsvoorwaarden met man en macht te verdedigen.

WAAROM

Als vliegende collega’s in de groepscommissie blijven wij continu bezig om onze werkomstandigheden goed te houden: hoe kunnen we behouden wat goed is, hoe kunnen we het beter regelen, hoe maken we het onder de lastigste omstandigheden toch nog acceptabel? Jij bepaalt mee! Door je stem uit te brengen voor de medezeggenschap heb jij directe invloed. Democratischer wordt het niet. Dus geef jezelf en de collega’s de steun die we verdienen. Stem op mij, stem op FNV Cabine!

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief