Lotte Timmermans

7
  • éénbander

WIE

Als 100%-vliegende éénbander met ruim 14 jaar vliegervaring weet ik precies wat er leeft onder collega’s op Europa en ICA. Ik studeerde vrijetijdsmanagement aan de NHTV in Breda. Na een seizoen bij Transavia kwam mijn wens uit: ik werd aangenomen bij KLM. Ik woon in Vught met mijn vriend en ben 42 jaar. Ik probeer in het leven te staan zoals Pippi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan’.

WAT

Sinds drie jaar ben ik kaderlid bij FNV Cabine, dat betekent dat ik me actief inzet binnen de vakbond. Ik beman samen met een team collega’s de online Helpdesk. Ook geef ik informatie en beantwoord ik vragen bij onze webinars. Wij krijgen heel uiteenlopende vragen: over roosters, consequenties van onbetaald verlof of signalen over werkomstandigheden aan boord. Vorig jaar heb ik de FNV opleiding tot re-integratie consulente afgerond en ik ben ik onderdeel geworden van Team Individueel, het team dat collega’s begeleidt bij langdurige ziekte en re-integratie. Omdat er een landelijke vakbond achter FNV Cabine staat, is er verrassend veel kennis en professionaliteit in huis. 

WAAROM

Kritisch, maar ook realistisch, zal ik me in de Groepscommissie inzetten voor optimale werkomstandigheden. Ik houd ervan om dingen tot in de puntjes uit te pluizen en als ik daarmee collega’s op weg kan helpen, geeft dat veel voldoening. Vol enthousiasme hoop ik me hard te maken voor het cabinekorps in de Groepscommissie. Mag ik op jouw stem rekenen?

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief