Van 7 tot 21 april

STEM OP LIJST 1
FNV CABINE

Beste collega’s,

Het is weer tijd om te stemmen! Van 7 tot en met 21 april heb je de kans om jouw vertegenwoordigers in de groepscommissie en in de ondernemingsraad te kiezen.

 Met trots presenteren wij hierbij lijst 1; de kandidaten van FNV Cabine. Een uitgebalanceerde mix van collega’s met ervaring in de medezeggenschap, collega’s die hun sporen binnen KLM hebben verdiend en collega’s met waardevolle ervaring bij FNV Cabine of in andere vakgebieden. 

DE 3 W's: WIE, WAT, WAAROM  

Wij vinden het belangrijk dat je onze kandidaten goed leert kennen, zo kan iedereen een weloverwogen keuze maken. Van elke kandidaat vind je daarom een korte persoonlijke introductie (WIE), wat hij/zij voor ervaring heeft (WAT) en met welke drijfveren hij/zij aan de slag gaat voor jou en je collega’s (WAAROM).

 Een aantal namen ken je ongetwijfeld al, bijvoorbeeld uit het GROCA-bulletin. Als innovatieve vakbond verwelkomen wij natuurlijk ook nieuw talent! Eén ding bindt onze kandidaten: hun grote betrokkenheid bij het wel en wee van collega’s en de kennis en ervaring die zij meebrengen. Daarnaast kunnen alle kandidaten van FNV Cabine rekenen op de professionele ondersteuning van ’s lands grootste vakbond.  

WAT VALT ER TE KIEZEN?

Je mag twee stemmen uitbrengen gedurende de verkiezingsperiode: één stem op een kandidaat voor de groepscommissie (GC31) en één stem op een kandidaat voor de ondernemingsraad (OR). De groepscommissie bestaat uit 20 vliegende leden die vanuit de cabinebonden kandidaat gesteld worden, er zijn ook 3 leden vanuit de grondorganisatie. Als vliegende collega mag jij je stem uitbrengen op de kandidaten die jou aanspreken. Dit kan ongeacht van welke cabinebond je lid bent en ook als je (nog) geen lid bent van een vakbond kun je jouw stem uitbrengen.

 De groepscommissie is medebepalend in onderwerpen die direct met ons werk te maken hebben. Zo kun je denken aan onderwerpen als de werkmethodiek aan boord, de indeling van nieuwe galley’s, de hotels waarin we verblijven, de crewmaaltijden, de manier waarop we beoordeeld worden en de schema’s die we vliegen. De ondernemingsraad buigt zich over onderwerpen die het gehele bedrijf raken, bijvoorbeeld de aanschaf van nieuwe vliegtuigen, herstructureringen of reorganisaties. De 25 leden en 18 plaatsvervangers komen uit alle bedrijfsonderdelen van KLM; Cabine, Grond en Cockpit.
Wil je je verder verdiepen in de werkzaamheden van de groepscommissie en de ondernemingsraad; bekijk dan de video’s op de verkiezingspagina: www.fnvcabine.nl.

KOM KOFFIEDRINKEN EN MAAK KENNIS MET ONZE KANDIDATEN

Van 7 tot en met 21 april vind je onze kandidaten van 06.00 tot 20.00 uur op het bemanningencentrum en op Schiphol Plaza. Voor of na je vlucht, je bent altijd welkom voor koffie of thee met een lekkere versnapering. Ook de leden van het dagelijks bestuur van FNV Cabine staan voor je klaar.  

Stemmen kan heel eenvoudig digitaal. In je KLM-mail heb je een mail ontvangen van WebElect, via de link in deze mail kun je je stem uitbrengen; één keer op een groepscommissie kandidaat en één keer op een ondernemingsraad kandidaat.

Ook als je geen lid bent van een vakbond of als je lid bent van een andere cabinebond: stemmen op jouw favoriete FNV Cabine kandidaat kan altijd. Voor een paar minuutjes van jouw tijd, geven onze kandidaten de komende drie jaar hun tijd aan het behartigen van jouw belangen!

Namens bestuur van FNV Cabine en Birte Neelen, Dorien Visser (voorzitter),Patrick Pit (vice-voorzitter), Anil Parsan (penningmeester), Ilse Berghmans (lid)

Blijf op de hoogte en meld je aan voor de nieuwsbrief